Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies m.in. w celach reklamowych, statystycznych i w celu dostosowania naszej strony do indywidualnych potrzeb użytkowników. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Jonagold

Twarde Soczyste i kruche

O bardzo słodkim smaku

Słodkość

Twardość

Jonagold

Twarde Soczyste i kruche

O bardzo słodkim smaku

Słodkość

Twardość

Szampion

Lekko Twarde, słodkie

Owoce o subtelnym

gruszkowym

aromacie

Słodkość

Twardość

Ligol

Lekko Kwaśne

Twarde, duże i smaczne owoce,

Których miąższ jest bardzo

Kruchy i soczysty

Słodkość

Twardość

Antonówka

Letnia odmiana

o kwaskowatym smaku

Miękka, soczysta

z jasnozieloną skórką

idealna do wypieków

Słodkość

Twardość

Gala opakowanie 1kg

Niewielkie lub średnie jabłka

O bardzo słodkim miąższu,

Kuruchym i aromatycznym.

Idealna przekąska lub drugie śniadanie

Dla dzieci

Słodkość

Twardość

Gloster

Jabłka są Twarde,

Soczyste, chrupiące

O delikatnie kwaśnym smaku

Słodkość

Twardość

Gloster

Jabłka Dostarczają

wielu składników mineralnych I witamin takich jak:

potas, cynk, witaminy C, E, witaminy z grupy B czy kwas foliowy.

Jedno średniej wielkości jabłko jedzone ZE skórką dostarcza

ok. 3,5 G Błonnika, co stanowi ok. 10%

dziennego zapotrzebowania na ten składnik. Za to pektyny

wpływają korzystnie na poziom cholesterolu we krwi.

Najwięcej wartości odżywczych

mają jabłka surowe.

Słodkie czy Kwaskowe?

Jeszcze łatwiejszy wybór w sklepie

Dzięki kolorowym wytłoczkom

Zarówno jabłka jak i gruszki powinny być

Regularnym składnikiem codziennej, zdrowej diety.

Ekspert Instytutu Żywności i Żywienia dr n. med. Agnieszka Jarosz