Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies m.in. w celach reklamowych, statystycznych i w celu dostosowania naszej strony do indywidualnych potrzeb użytkowników. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

TAGI:
#jedzcopolskie, #truskawki, #polskie, #rozmaitosci, #truskawkowa, #pannacotta, #deser, #palcelizac
4 PORCJE

Składniki:

  • 200ml mleka
  • 200ml śmietanki kremówki
  • 400ml zmiksowanych truskawek
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 2 łyżki cukru
  • 4 łyżeczki żelatyny (lub wg proporcji z opakowania)
Z soczystymi polskimi
truskawkami

Przygotowanie

  • 1
    W rondelku podgrzej mleko ze śmietanką, cukrem
    i cukrem waniliowym, do granicy zagotowania.
  • 2
    Zdejmij z ognia. Dodaj żelatynę, dokładnie rozmieszaj.
  • 3
    Wlej połowę zmiksowanych truskawek.
    Połącz i przelej do szklanych naczynek.
  • 4
    Wstaw do lodówki na minimum 4 godziny.
  • 5
    Deser podawaj polany resztą zmiksowanych owoców.