Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies m.in. w celach reklamowych, statystycznych i w celu dostosowania naszej strony do indywidualnych potrzeb użytkowników. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

TAGI:
#jedzcopolskie, #maliny, #polskie, #rozmaitosci, #pudding, #malinowy, #deser, #przekaska, #mniam
3 PORCJE

Składniki:

  • mleko - 1 i 1/4 szklanki
  • cukier - 1/3 szklanki
  • mąka ziemniaczana - 1/8 szklanki
  • żółtko - 2 sztuki
  • masło - 1 łyżka
  • cukier waniliowy - 1 opakowanie
  • sól - szczypta
  • zmiksowane maliny - 150ml
Z pysznymi polskimi
malinami

Przygotowanie

  • 1
    Do garnuszka wsyp cukier, cukier waniliowy sól oraz mąkę.
    Dolej mleko oraz żółtka i dokładnie rozmieszaj, żeby nie było grudek.
  • 2
    Postaw na małym ogniu i cały czas mieszając (najwygodniej robić to trzepaczką) doprowadź do wrzenia.
  • 3
    Gotuj jeszcze przez minutę, ciągle mieszając.
  • 4
    Gorący krem przełóż do miski, dodaj zimne masło. Wymieszaj.
  • 5
    Oddziel 1/3 masy i wymieszaj z malinami.
  • 6
    Do naczynek nałóż warstwę waniliową, na nią malinową
    i ponownie waniliową część puddingu. Schłódź i ozdób malinami.