Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies m.in. w celach reklamowych, statystycznych i w celu dostosowania naszej strony do indywidualnych potrzeb użytkowników. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

TAGI:
#jedzcopolskie, #borowki, #polskie, #rozmaitosci, #dzem, #borowkowy, #deser, #przekaska, #pyszne
2 SŁOIKI

Składniki:

  • 500g borówek
  • 250g cukru żelującego
Ze słodkimi polskimi
borówkami

Przygotowanie

  • 1
    Umyte owoce lekko rozdrobnij (np. tłuczkiem
    do ziemniaków),  tak by tylko część puściła sok, a reszta pozostała w całości.
  • 2
    Wymieszaj z cukrem, zagotuj (według instrukcji
    na opakowaniu).
  • 3
    Dżem przełóż do czystych, suchych słoiczków
    i ustaw do góry dnem, do wystygnięcia.