Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies m.in. w celach reklamowych, statystycznych i w celu dostosowania naszej strony do indywidualnych potrzeb użytkowników. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

TAGI:
#jedzcopolskie, #polskiepomidory, #pomidory, #malinowe, #salatka, #sniadanie, #lunch
2 PORCJE

Składniki:

  • 2 pomidory malinowe
  • 1 ogórek szklarniowy
  • 1 cebula czerwona
  • listki świeżej bazylii
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • pieprz
Najlepsza odmiana do tego przepisu to
Pomidor malinowy

Przygotowanie

  • 1
    Wszystkie warzywa myjemy i kroimy na plasterki.
  • 2
    Układamy warstwowo i doprawiamy do smaku.
  • 3
    Posypujemy listkami świeżej bazylii i polewamy niewielką ilością oliwy z oliwek.
  • 4
    Smacznego!