Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies m.in. w celach reklamowych, statystycznych i w celu dostosowania naszej strony do indywidualnych potrzeb użytkowników. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

TAGI:
#jedzcopolskie, #polskiepomidory, #pomidory, #malinowe, #grzanki, #twarozek, #lunch
4 PORCJE

Składniki:

  • 4 kromki chleba wiejskiego
  • 1 Twaróg "Klinek"
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • 3 łyżki kwaśnej śmietany
  • 1 czerwona cebula
  • 3 pomidory malinowe
  • Sól, pieprz
  • Kilka listków bazylii
Najlepsza odmiana do tego przepisu to
Pomidor malinowy

Przygotowanie

  • 1
    Chleb opiecz na złoto np. w tosterze lub pod grzałką piekarnika.
  • 2
    Twaróg wymieszaj ze śmietanką, szczypiorem i koperkiem.
  • 3
    Przypraw do smaku, rozsmaruj na chlebie.
  • 4
    Na wierzchu ułóż plastry pomidorów i cienko pokrojoną cebulę.
  • 5
    Ozdób listkami bazylii.