Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies m.in. w celach reklamowych, statystycznych i w celu dostosowania naszej strony do indywidualnych potrzeb użytkowników. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

TAGI:
#jedzcopolskie, #polskiejablka, #salatka, #rodzynki, #orzechy, #gruszki
1 PORCJA

Składniki:

  • 2 jabłka
  • 2 gruszki
  • 1/3 szklanki rodzynek
  • 1/3 szklanki orzechów
  • 2 łyżeczki miodu
  • sok z cytryny
  • skórka otarta z 1 cytryny
Najlepsza odmiana
do tego przepisu to Ligol

Przygotowanie

  • 1
    Z jabłek i gruszek wydrąż gniazda nasienne
  • 2
    Owoce pokrój w cienkie plastry.
  • 3
    Ułóż w salaterce, dodaj grubo pokrojone orzechy i rodzynki.
  • 4
    Całość skrop miodem i sokiem z cytryny, wierzch posyp skórką cytryny.