Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies m.in. w celach reklamowych, statystycznych i w celu dostosowania naszej strony do indywidualnych potrzeb użytkowników. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

TAGI:
#jedzcopolskie, #beza, #rodzynki, #deser, #jablka, #przepis, #podwieczorek, #pyszne
2 PORCJE

Składniki:

  • 2 jabłka
  • 1/2 szklanki soku pomarańczowego
  • 1/2 szklanki rodzynek
  • 1 jajko
  • 2 łyżki cukru
Najlepsze do tego przepisu
to lekko kwaśne: Ligol, Gloster

Przygotowanie

  • 1
    Rodzynki zalej sokiem pomarańczowym,odstaw na 1 godzinę.
  • 2
    Z jabłek odkrój górną część i wydrąż środek, napełnij go rodzynkami. Białko jajka ubij z cukrem na sztywną pianę. Ozdób nią wierzch jabłek. Zapiekaj ok. 15-20 minut w temp. 180ºC.
Koszt potrawy
dla 1 osoby
1 14
Koszt potrawy dla 2 osób to ok. 2.28zł